Cheesecake på gång, bästa vännen i köket är vågen! |
Halväten cheesecake, jag och sambon hade lite bråttom |
Recept på Cheesecake
(från appen Cook & Bake)
Botten
75 gr smör
30 gr socker
40 gr havremjöl
30 gr havregryn
55 gr maizena
0,5 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1 krm salt
Så här gör du med botten
Blanda ihop alla ingredienser till en deg och tryck ut degen i botten på en form med löstagbara kanter. Sedan gräddar du botten i ugnen på 175 grader i ca 15 min.
Samtidigt som botten gräddas kan du göra fyllningen.
Fyllning
600 gr creme cheese
120 gr kesella
200 gr socker
3 ägg
30 gr maizena
2 tsk vaniljsocker
1/2 citrons saft och rivet skal
60 gr frysta bär (receptet säger blåbär, jag tog hallon och mango)
60 gr vitchoklad
Så här gör du med fyllningen
Vispa samman alla ingredienser till fyllningen, förutom bären och chokladen. När du tagit ut botten ur ugnen så häller du i smeten i formen, toppar med bär och choklad. Jag rev chokladen för att få den jämnare på.
Sedan gräddar du kakan i ungen på 175 grader i 50 min. Efter 50 min stänger du av ugnen och låter kakan stå kvar i eftervärme i 30 min.
När det är klart låter du den stå i kylen tills den är kall, å vips så har du en fantastiskt god cheesecake. Byter du ut alla mjölkiga ingredienser till laktosfria kan ju även alla laktosintoleranter äta kakan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar