Jag hade två redakap hemma som skulle kunna göra havregryn till mjöl.
![]() |
En kaffekvarn och en stavmixer |
Jag började med att testa stavmixern. Det gick helt okej, framför allt gick det fort. Det vara bara att lägga grynen i en platsbunke och köra!
Sedan testade jag att mala med kaffekvarnen. Varför jag har en kaffekvarn hemma? Jo, köpte den för länge sen för att jag tyckte den va fin. Går att buda hem en på Tradera för typ 100 kr. Det tog en längre stund, men gav ett bättre resultat. Kvarnen kan man också använda samtidigt som man kanske kollar på sin favorit serie.
![]() |
Köpt havremjöl Stavmixern Kaffekvarn |
Så jag är väldigt nöjd med båda resultaten. Stavmixer gav lite grövre mjöl eller man kan nog kallade krossat havre. Kaffekvarnen gav ett finare resultat där det kändes som mjöl, men inte riktigt lika fint som det färdiga man köper. Men jag tror faktiskt inte de påverkar så mycket när man bakar. Får helt enkelt prova och se hur det blir. Har du gjort det eller har andra tips på hur man kan mala gryn till mjöl?
Så spring till butiken nu och jämför kilopriser på färdigt havremjöl och havregryn! Jag kommer iaf börja testa med bovete och annat om grynen är billigare.
är du svenne,,,
SvaraRaderamuslim tar ditt blogg